KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: SEPTEMBER 2011


23.09.11 12:46

Et unikt besøk i verdensklasse

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (1)

../innovaeditor/assets/admin/IMG_3978.jpg
Den 10. september fikk byggeplassen besøk av 15 vakre og sjeldne veteranbiler fra Eight Amcars Club i Sørum.

Denne litt spesielle klubben har samlet på "taperne" av etterkrigsmodellene. Merkene som ikke klarte seg i konkuransen mot Ford og GM. Dette inkluderer DeSoto, Frazer, Willys, Studebaker, Hudson, Nash, Packard, Henry J og Kaiser. Mange av modellene ble i sin tid produsert i små antall, og veldig få eksisterer den dag i dag på verdensbasis. I løpet av 34 år har klubben nå fått en samling på hele 312 biler. De har utført flere utrolige restaureringer som er til å få tårer i øynene av. 

Denne samlingen er verdens største i sitt slag, og mange av disse bilene har en helt unik og spesiell verdi i norsk kulturhistorie. Klubben har blant annet en 54 modell Packard cabriolet som er tidligere eid av Ivo Caprino. Den ble funnet i båtnaust ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 22.09.11 17:37

Inspirerte til Osebergkniver

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/Osebergkniv 01.jpg
Nytt Osebergskip inspirerer til et bredt spekter også av andre kulturaktiviteter. Nylig fikk vi noen vakre Osebergkniver i gave.

Mannen bak gaven heter Roar Jahns Gustavsen og er fra Holmestrand. Han forteller:

- Som knivmaker er man alltid på jakt etter nye former og materialer. Når noe nytt dukker opp blir hodet fylt av ideer som i neste omgang utløser en massiv skapertrang. Etter et besøk til nytt Osebergskip skjedde nettopp dette. Her var treverk og treskjærere i sving, og selv om jeg ikke har drevet med treskjæring tidligere, så ble det en utfordring å lage kniv og slire i tilnærmet samme mønster.

Knivene er gitt som gave til nytt Osebergskip, som etter hvert vil stille dem ut sammen med andre gjenstander inspirert av det nye skipet. Vi takker Roar Jahns Gustavsen varmt for gaven!

LES HELE ARTIKKELEN


     

 17.09.11 14:38

Støttekonserten var uforglemmelig

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/Arkiv/konsert/tordis/konsert-2011-09-10-022-foto-tordis-odbehr.jpg
Den 10. september 2011 arrangerte Stiftelsen Nytt Osebergskip støttekonsert i Oseberg Kulturhus.


Listen over artister var imponerende og vi var imponert over hvor mange artister som ønsket å støtte det nye osebergskipet. Undertegnede var litt skeptisk rett og slett fordi det var så mange forskjellige artister og fryktet at dette kunne lett bli kaos. Vi hadde ikke engang hatt en generalprøve, bare noen kjappe lydprøver.


Elfi Sverdrup åpnet konserten med å synge en gammel folketone, og allerede da kunne man føle at kvaliteten på konserten var høy. Hun sang med klokkeklar stemme til en nesten fullsatt sal som satt musestille.


Erling Dittmann fulgte opp med et eget dikt om Åsa. Erling Dittmann har en særegen evne til å fortelle som er beundringsverdig. Sammen med bilder fra TIDEs dans på Oseberghaugen, fotografert av Andreas Knoop fra Fotografisk Studio, ble diktopplesningen veldig stemningsfull.


...


LES HELE ARTIKKELEN


     

 13.09.11 15:42

Husflid i vikingmiljø

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/husflid-2011-09-10-005-foto-tordis-odbehr.jpg
I år valgte husflidlagene i Tønsberg og Nøtterøy å flytte sine husfliddager fra Slottsfjellets Vestfoldtun ned til det nye Osebergskipet. Det angret de ikke på.

Lederne Vigdis Kittang Ramstad (Nøtterøy) og Evelyn Askjem (Tønsberg) var strålende fornøyde med den store tilstrømmingen av interesserte i alle aldre da de lørdag 10.9 kunne ønske velkommen til sine mange aktiviteter rundt det nye skipet. Publikum kom i strie strømmer for å se de over 20 håndverkene – mange fra vikingtid – som ble demonstrert.

Askjem forteller at det var stor interesse for å lære om våre forfedre og deres håndverk. Det gjaldt også mandag 12.9, da distriktets skoler var spesielt invitert.

Billedtekst 1-5:

Fra årets husfliddager. (Foto: Tordis Ødbehr)


LES HELE ARTIKKELEN


     

 13.09.11 15:36

Seilet sys

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/BHL-Faglig-instruksjon-web.jpg
Så er produksjonen av seilet inne i siste fase, under dyktig ledelse av råseilekspert Frode Bjøru og med intens innsats fra våre syersker.

Veverne får mye skryt for jobben av Bjøru, som hevder at de har jobbet så likt med hver sine deler av veven at han knapt kan se at det har vært flere vevere i aktivitet.

Bjøru, som til daglig driver Seglloftet på øya Jøa i Nord-Trøndelag, har vært noen dager i Tønsberg for å lede arbeidet med å sy sammen de mange vevlengdene, og har blant annet også anvist setting av lik i seilet. Når seilet er ferdig sydd i løpet av oktober vil det bli 81 kvadratmeter stort, litt bredere enn det er høyt.

Billedtekster:

Faglig instruksjon: Syingen av seilet er godt i gang under Frode Bjørus ledelse. (Foto: Bjørn Harald Lian)...
LES HELE ARTIKKELEN


     

 09.09.11 12:03

Vestfold Ungdomsstrykeorkester (VUSO) spiller for nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Begivenheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/Arkiv/konsert/vusoorkester.jpg
Vestfold Ungdomsstrykeorkester (VUSO) ble stiftet i 1989 og er et orkester for unge, viderekomne strykere fra hele fylket.

Flere av VUSO\\'s tidligere medlemmer studerer nå musikk i inn- og utland. Noen er i dag profesjonelle musikere.

Orkesteret består for tiden av 25 musikere i alderen 12-19 år.

Orkesterets dirigent er David Foster-Pilkington som også er kunsterisk koordinator for støttekonserten.LES HELE ARTIKKELEN


     

 09.09.11 10:33

Mhoo spiller for nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Begivenheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/Arkiv/konsert/stottekonsert-010-700px.jpg
Mhoo started med Miriam og Oda som "duo Mhoo" i 2007. I 2009 ble Håvard og Yngvild med og da ble det nye Mhoo til.

I februar 2009 lagde de deres først sang som het Mary Jane, og meldte seg på til UKM. De vat UKM og det ene ledet til det andre.

I 2010 fikk Mhoo terningkast 6 for konserten sin av Dagbladet.

De hare nå spilt over 200 konserter. De hare varmint pop for Unni Wilhelmsen, Ila Auto, Jim Stärk, First aid kit, Jethro Tull, Lissie og Jeff Beck. De har spilt på festivaler, brylluper, båter, tog og på gatene. De har også hatt konsert på Ishavsskuta Berntine.

Mhoo elsker å spille musikk og det syntes.

Den 13. mai 2011 slap de sit debutalbum "Talking in the Streets", utgitt av verdens største plateselskap - ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 09.09.11 08:00

Geirr Johnson synger for nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Begivenheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/Arkiv/konsert/geirr-johnson.jpg
Vi er stolte av at Geirr Johnson skal synge "Drømmer veves" under støttekonserten i Oseberg kulturhus.

Geirr Johnson har snart 30 års erfaring som frigruppeskuespiller med blant annet Thesbiteateret i Tønsberg, og har samarbeidet med Odd Børretzen, Lars Martin Myhre med flere. For Vestfoldfestspillene har han hatt flere prosjekter, blant annet bestillingsverket "Hvem fff er Svend Foyn", der han forsket i Dario Fo\'s form med Carlos Barsotti som mentor og veileder. De senere årene derimot, har Geirr Johnson beveget seg mer i retning av å kombinere bilder, lyd og poesi. Musikk, ord og egen produksjon har blitt mer framtredende, og oppleves "som å komme hjem". I tillegg er han en erfaren psykodramaterapeut, veileder og kursholder med fokus på kreativitet og det skapende.

Geirr Johnsons seneste prosjekt, "Surplus Reality", består av en rekke til dels surrealistiske lydskulpturer skapt i kryssningsområdet mellom bilde, lyd og poesi. Stikker ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 08.09.11 16:43

Bor du på Romerike?

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/Arkiv/konsert/eac-kortesje-oseberg.jpg
Hvis du bor i eller i nærheten av Sørum kommune så har du en enestående og sjelden mulighet. 

Veteranbilklubben Eight Amcars Club har verdens største samling av de bilene som gikk konkurs i kjølvannet av GM og Ford. I forbindelse med støttekonserten til nytt Osebergskip kjører klubben kortesje til Tønsberg. Hvis du har lyst og anledning så kan du haike med en veteranbil tur/retur Tønsberg. 

Kortesjen kjører fra EAC sine klubblokaler på Knatten i Sørum ca. kl. 11. Hvis du ønsker å bli med på denne veldig eksklusive og unike kjøreturen/konserten så må du ringe Jack Tveter på 416 57 262. Her er det veldig få plasser tilgjengelig og førstemann til mølla gjelder. Dette er en dagstur du ikke vil gå glipp av.

Besøk hjemmesidene til Eight Amcars Club: www.eac-1977.com

KLIKK HER og kjøp billetter til støttekonsert for nytt Osebergskip den 10. ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 08.09.11 13:10

Marius Roth Christensen synger for nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Begivenheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/Arkiv/konsert/marius-roth-christensen-foto-jan-lindh.jpg
Marius Roth Trønnes-Christensen (født 25. januar 1972), ofte bare kalt Marius Roth, er en norsk musiker fra Tønsberg. Han ble kjent som gitarist og vokalist i rockebandet Seigmen på 1990-tallet og siden som klassisk sanger (tenor).

Marius Roth har gjennomført utdanning både ved Østlandets Musikkonservatorium og Statens Operahøyskole, og har hatt roller i oppsetninger som Jesus Christ Superstar i Grimstad i 2001 og 2002 og Den glade enke i Sandefjord i 2000, samt flere mindre roller i oppsetninger ved Den Norske Opera. Våren 2006 debuterte han som solist ved Den Norske Opera som Tamino i Tryllefløyten.

Marius Roth har de siste årene konsentrert seg om operakarrieren og har vært fast i Den Norske Operas kor. Han er nå frilanssanger med oppdrag i ulike konserter og forestillinger, blant annet i kirkemusikalske sammenhenger.

Vi er veldig stolte og takknemlig for av Marius synger for nytt Osebergskip.
...
LES HELE ARTIKKELEN