KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: AUGUST 2010


31.08.10 14:09

Skipet med de gode hjelperne

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

  kommentarer (0)

../blog/php/Frivillige 03-web.jpg

Skipet med de gode hjelperne


August 2010: Akkurat som i eventyret om Askeladden og de gode hjelperne strømmer frivillige til fra fjern og nær for å bidra til byggingen av det nye Osebergskipet.

Blant veteranene finner vi Helge Gustavsen, som har deltatt gjennom hele sommeren. Helge er tidligere sjømann, industriarbeider og gårdbruker, opprinnelig fra Hønefoss. For en tid tilbake flyttet han og kona inn i leilighet på Kaldnes, hvor han fulgte byggingen av det nye vikingskipet fra terrassen. Til slutt klarte han ikke lenger bare å være tilskuer. Nå svinger han øksa som en fagmann både titt og ofte.

- Men ikke så ofte som jeg egentlig ønsker, forteller Helge. – Om sommeren er det så mye annet som skal gjøres også. Dessuten er jeg ivrig hobbyfisker. Men når bare isen legger seg på sjøer og vann kommer jeg til å bidra enda
mer enn hittil, lover han.

Fra steinhugger til tømmerhugger

...
LES HELE ARTIKKELEN


     

 03.08.10 15:50

Georg André Poverud vil bli smedlærling.

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../blog/php/Georg Andre_Svein Olavblog.JPG

Georg André vil bli smedlærling


August 2010: Georg André Poverud (18) har ett stort ønske: å bli smedlærling. Nå håper han at deltagelse i arbeidet med det nye Osebergskipet skal hjelpe ham til å oppnå drømmen. 

I hele sommer har han vært blant de ivrigste frivillige, og har allerede plukket opp mye god kunnskap gjennom samarbeidet med Osebergsmeden Hans Johnny Hansen.

- Jeg er interessert i historie, og synes det er fascinerende å arbeide med jern, sier Georg André og lar blåsebelgen gå på byggeplassen. – Det hadde vært utrolig kult om jeg kunne bli tradisjonssmed, men da trenger jeg en form for lærlingeavtale, sier han.

Det lover styreleder Einar Chr. Erlingsen i Stiftelsen Nytt Osebergskip at man skal gjøre sitt beste for å få til.

- Georg André er en dyktig ung mann. At han ønsker å utdanne seg innen et så tradisjonsrikt yrke som smedkunst synes vi ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 03.08.10 15:36

Mannen bak planke nr. 76 er Truls Frednes fra Tjøme.

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../blog/php/Truls 01blog.jpg

Mannen bak planke nr. 76


August 2010: Et nytt Osebergskip krever rundt regnet 500 løpemeter med skipsplank. Planke 76/babord utvendig/akter er på rundt regnet fem meter, altså én prosent av totalen. Den er det Truls Frednes fra Tjøme som har laget. 

Til daglig er Truls sivilingeniør i Grenland Group med arbeidssted på Kullerød nær Sandefjord flyplass/Torp. Men han er også besatt av det han selv kaller ”trebåtgalskap”. Derfor falt det ham lett å melde seg da det nye
Osebergskipet søkte etter frivillige.

Deretter må trebåtgalskapen ha slått ut i full blomst, for det som Truls opprinnelig hadde tenkt som noen dagers innsats er i stedet blitt det meste av sommerferien.

- Jeg har alltid vært opptatt av vikingarven vår, og av hvor lite vi egentlig har gjort ut av den. Så jeg synes det er både viktig og utrolig morsomt at prosjektet tar denne arven på alvor, og bruker de opprinnelige byggemetodene. Med min bakgrunn som ingeniør er det også artig å lære om hvilke teknikker ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 03.08.10 15:17

En fantastisk sommerferie for vikingskipsbygger Jesper Høstmark Bustø!

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../blog/php/Jesper 01-blog.jpg

En fantastisk sommerferie


August 2010: 17 år gamle Jesper Høstmark Bustø fra Nøtterøy tror ikke at han noen gang kommer til å glemme sommeren 2010. Det var den sommeren han var med på å bygge vikingskip.

Egentlig hadde han tenkt seg en helt vanlig sommerjobb, men uten å finne noen. Under Tønsbergs Middelalderfestival i begynnelsen av juni besøkte han Stiftelsen Nytt Osebergskips stand, og bestemte seg for å bli frivillig vikingskipsbygger i stedet.

- Dette er antageklig den siste sommeren hvor jeg kan disponere tiden som jeg vil, uten å måtte skjele til å tjene penger, sier Jesper. – Jeg har ikke angret et øyeblikk, det har vært kjempekult. Det er et utrolig trivelig miljø,
med unge og eldre med alle slags bakgrunner som jobber side om side. Det eneste minuset er at sommerferien er altfor kort, jeg ville gjerne ha vært med mye lenger, sier Jesper, som nå står foran skolestart og 2. ...

LES HELE ARTIKKELEN