KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: JULY 2010


28.07.10 13:37

Akterstevnen er påbegynt

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../blog/php/akterstevn.JPG

Akterstevnen er påbegynt


27.07.10: Samtidig med at arbeidet med treskjæringene på forstevnen ble påbegynt startet også arbeidet med å forme skipets akterstevn. Et passende eike-emne ble funnet i Danmark og grovtilhugget før selve utformingen begynte, basert på en nøyaktig mál.

- Det er en hovedmålsetting at det nye Osebergskipet skal bli så likt originalen som overhodet mulig, sier byggeleder/daglig leder Geir Røvik.

Prosessen ble behørig filmet av TV-teamet fra Bellwether Media i London, som produserer en timelang film om det nye Osebergskipet på oppdrag for National Geographic Channel.

Akterstevn: Byggeleder/daglig leder Geir Røvik (til venstre) og verktøyekspert Thomas Finderup forklarer arbeidet med akterstevnen for fotograf Carlos Duarte og produsent Malcolm Neaum. (Foto: E. C. Erlingsen)


     

 28.07.10 13:33

Treskjærerne har begynt på stevnen

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../blog/php/Treskjaerer.jpg

Treskjærerne har begynt på stevnen


27.07.10: Nok en merkedag for Osebergprosjektet, i dag startet arbeidet med det omfattende treskjærerarbeidet på skipets stevn. Det er denne som mer enn noe annet er blitt selve symbolet både på Osebergfunnet spesielt og vikingtiden generelt.

Det var prosjektets amerikanske treskjærermester Jay Haavik som fikk æren av å starte arbeidet, mens fire frivillige, lokale treskjærer ivrig fulgte med. Når Jay snart vender tilbake til USA etter endt opphold for denne gang er det disse karene som skal føre arbeidet videre, inntil han kommer tilbake for et nytt opphold.

Treskjæringsarbeidet er basert på nøyaktig laserscanning av originalen. Resultatene er i sin tur overført til tegninger ved Vikingskipshuset i Oslo under ledelse av treskjærermester Bjarte Aarseth. Disse tegningene er så i sin tur benyttet som máler for arbeidet med det nye Osebergskipet.

Osebergfunnet inneholder noen av de mest forseggjorte treskjærerarbeider vi overhodet kjenner til fra vikingtiden. Det er beregnet at treskjærerarbeidet bare på selve skipet vil kreve over ett årsverk.

Billedtekst:
Treskjærerarbeidet i gang: Jay Haavik ...

LES HELE ARTIKKELEN