KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: MAI 2014


14.05.14 10:42

Fransk TV3 på besøk

- PUBLISERT AV olehf 

Nyheter  kommentarer (1)

../innovaeditor/assets/IMG_5204s_FOTO_TORDIS_ODBEHR.jpg
Vikinger fascinerer i stoe deler av verden. Det var bakgrunnen da franske TV3 kom på besøk i midten av mai.

Da hadde allerede den franske produsenten Solého Gherdane og deres norske researcher Hilde Korsæth vært på rekognosieringstur til Tønsberg i april. De likte åpenbart hva de så, og besluttet seg for å komme tilbake med fullt mannskap for å filme aktivitetene rundt «Saga Oseberg» og Vikingodden. I to dager holdt de på med å filme båtbygging og andre håndverksaktiviteter, i tillegg til en tur på fjorden med det flotte skipet vårt.

Opptakene vil inngå i et storslått program som skal fortelle om vikingene og deres ferder ut i verden, fra Norge til Normandie, Spania og Sicilia. I skrivende stund er det ikke avgjort nøyaktig når den franske kanalen vil sende programmet, men styreleder og medieansvarlig Einar Chr. Erlingsen i Stiftelsen Nytt Osebergskip er strålende fornøyd med at vi ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 13.05.14 11:27

Jay Haavik er tilbake

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (1)

../innovaeditor/assets/ECE-Jay Haavik 01.jpg
Vår gode venn og mestertreskjærer Jay Haavik kom fra Seattle til Tønsberg i slutten av april for å arbeide med utsmykningene på kopien av osebergvognen.

Jay var med helt fra starten under byggingen av ”Saga Oseberg”, da han bidro til å lære våre lokale treskjærere opp til nødvendig presisjonsnivå. Han er utdannet som treskjærer bl.a. på Vikingskipshuset i Oslo, og regnes som en av de aller dyktigste i sitt fag i verden.

Dette er niende gang han er i Tønsberg. De fleste gangene etter det første besøket har han kommet som frivillig medhjelper. Så også denne gang.

- Jeg greier ikke å holde meg unna. Tønsberg og det aktive vikingmiljøet trekker meg som en magnet, sier han. Han er svært godt fornøyd med at stevnutskjæringene på ”Saga Oseberg” nå er rengjort for tjære og erstattet med linolje.

- Nå glitrer hun som ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 01.05.14 01:31

Klåstadskipet finner formen

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/HCM_Klaastad_Geir_Arne_Emil_01.jpg
I disse dager foregår det en hektisk aktivitet ved Slottsfjellsmuseet i Tønsberg, hvor landets eneste vikingskip utenom Vikingskipshuset i Oslo befinner seg. Nå skal også Klåstadskipet gjenoppstå som arkeologisk kopi.

Men først må man forsøke å gjenskape skipets opprinnelige form. Med kun cirka 40% av skipet bevart er dette en krevende oppgave. Selv om mesteparten av den ene skipssiden er bevart, så vet man ingenting om stevnene, og selve skipsformen åpner også for tolkninger som kan ha stor betydning for kopiens sjødyktighet og seilegenskaper.

Heldigvis har Stiftelsen Nytt Osebergskip sikret seg den beste ekspertise som tenkes kan i professor emeritus i norrøn arkeologi, Arne Emil Christensen. Det var han som i 1970 ledet utgravningene av Klåstadskipet og i 1976 møysommelig satte delene sammen til skipet som i dag kan sees i Slottsfjellsmuseets vikinghall. Hver tirsdag arbeider han sammen med daglig leder Geir Røvik i Stiftelsen ...

LES HELE ARTIKKELEN