KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: MAI 2010


17.05.10 00:07

Sparebank-million til nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

  kommentarer (0)

../blog/php/Osebergweb-SparebankDnB 2.jpg
Mai 2010: Sparebankstiftelsen DnB NOR har bevilget én million kroner til Stiftelsen Nytt Osebergskip.

- Dette er et prosjekt som passer fullstendig med Sparebankstiftelsen DnB NORs formål. Vi skal støtte prosjekter som skaper engasjement, som har verdi over tid, som involverer frivillige og som gir et positivt bidrag til spesielt barn og unge. For oss er det veldig flott å få anledning til å kunne være med på å få realisert et prosjekt som dette, understreker distriktsbanksjef Terje Solvik i DnB NOR.

– Dette er midler som kommer meget godt med. Vi er særdeles takknemlige for at Sparebankstiftelsen ser verdien i det vi holder på med, sier fungerende styreleder for Stiftelsen Nytt Osebergskip, Einar Chr. Erlingsen.

- Forskning og formidling utgjør svært viktige innslag i prosjektet vårt. Bidraget fra Sparebankstiftelsen gjør oss istand til å styrke denne delen ytterligere. Det nye Osebergskipet inngår i ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 15.05.10 12:58

Skotsk Viking blir Oseberg-fadder

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

  kommentarer (0)

Mai 2010: Interessen for nytt Osebergskip sprer seg over landegrensene. Etter at den engelske versjonen av våre nettsider nylig kom opp strømmer henvendelsene inn både fra Europa og USA.

Første skotske Osebergfadder tegnet seg 8. mai og heter Glenn Torquil MacLeod. Som kvittering for sitt fadderbidrag (se egen omtale) på kr. 12 000 får vår nye skotske venn et nummerert trykk med Osebergmotiv laget spesielt for prosjektet av Jarle Rosseland. Glenn Torqil planlegger et snarlig besøk til Tønsberg, og er selvfølgelig hjertelig velkommen til byggeplassen.

Mellomnavnet Torquil avslører norske aner. Det samme gjør etternavnet: MacLeodklanen regner seg som etterkommere etter norske vikinger gjennom Lords of the Isles, lokale klanshøvdinger som hersket over Hebridene og Isle of Man gjennom store deler av middelalderen. Klanen har sitt hovedkvarter den dag i dag på Isle of Skye i de indre Hebridene.


LES HELE ARTIKKELEN


     

 01.05.10 15:16

Osebergskipet ut til millioner av TV-seere - Fantastisk Norgesreklame

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../blog/php/Oseberglog 4.JPG

Fantastisk norgesreklame


April 2010: To av verdens største kanaler for kvalitets-TV følger byggingen av det nye Osebergskipet. National Geographic Channel og PBS (Public Broadcasting Service) er begge hjemmehørende i USA, og når tilsammen godt over en halv milliard seere i mer enn 160 land.

Bellwether Media i London står for produksjonen av det timelange programmet. Selskapet har gjennom en årrekke laget dokumentarer for store kanaler som National Geographic, PBS, BBC, Channel 4 og Discovery Channel.

De første opptakene ble gjort 29. april i forbindelse med fellingen av kjempeeika som skal utgjøre kjølen i Oseberg-kopien.

- Det er helt fantastisk at to av verdens fremste TV-kanaler nå følger prosjektet vårt, sier fungerende styreleder i SNOS, Einar Chr. Erlingsen. - Bak avtalen ligger et langvarig og målbevisst arbeid, både fra Bellwether Media og vår side. 

- Dette blir norges- og vestfoldreklame på ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 01.05.10 15:08

Kjølstokken til det nye Oseberg Vikingskipet er felt

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../blog/php/Oseberglog 3_1272719391.JPG

Kjølstokken er felt


April 2010: Ole Martin Torbjørnsen, Geir Røvik og Thomas Finderup fra Stiftelsen Nytt Osebergskip fant kjølstokken til det nye Osebergskipet i den danske kongsskogen Jægersborg på Sjælland. Med bistand av skogmester Hans Kolling Andersen og skogsarbeiderne Max Coomer og Lars Rugholm ble den 35 meter høye, rettvokste eika felt grytidlig om morgenen den 29. april. Tilstede og overvåket fellingen var også Vibeke Bischoff fra samarbeidspartneren Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

- Dette er Danmarks beste skog, og dette treet var det fineste i skogen, sier skogmester Kolling Andersen. Også daglig leder Geir Røvik i SNOS er storfornøyd med kvaliteten på kjempestokken: - Trær av denne kvaliteten er sjeldne i våre dager. Det er grunnen til at vi måtte til Danmark for å finne et godt kjølemne.

I likhet med originalen vil kjølen også på det nye Osebergskipet bli sammensatt av to stokker, hvorav treet fra Danmark vil utgjøre den lengste delen på ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 01.05.10 15:06

Oseberg Quality Hotel Tønsberg støtter Stiftelsen Nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

  kommentarer (0)

../blog/php/oseberg-quality.jpg

Oseberg støtter Oseberg


April 2010: Oseberg Quality Hotel Tønsberg åpner alle dører for vikingskipsbyggerne. Hotellet gir gratis prosjektkontor med panoramautsikt til byggeplassen, gratis lunsj til skipsbyggerne, fri tilgang til alle fasciliteter samt gratis rom for tilreisende når det er plass ledig.

- For oss er dette fantastisk, med en spennende aktivitet rett utenfor døren vår. Derfor er det bare hyggelig å kunne gi et bidrag, sier hotelldirektør Øyvind Hagen. Han har ikke regnet på verdien av gavepakken, men antyder at det nok dreier seg om flere hundre tusen kroner.

- Da vi ba om et møte med hotellet hadde vi ikke i vår villeste fantasi forestilt oss at vi ville bli møtt med en så enorm goodwill, sier styresekretær i SNOS, Arne Solhaug. - Man sier gjerne at det ikke er noe som heter en gratis lunsj, men her får vi faktisk gratise lunsjer ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 01.05.10 14:54

Styreleder fratrer

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

Styreleder fratrer


Einar Chr ErlingsenApril 2010: Det er med stor beklagelse vi må fortelle at professor Erik S. Reinert som følge av langvarig sykemelding må fratre vervet som styreleder i Stiftelsen Nytt Osebergskip. Reinert overtok som styreleder etter Gisle Bjørnstad i august 2007.

- Vi beklager sterkt Eriks fratreden, men har forståelse for at hensynet til helsen må ha første prioritet. Erik overtok styrevervet i en utfordrende tid da det meste av finansieringen fortsatt var uavklart. For det er vi ham stor takk skyldig. Vi ønsker ham god og snarlig bedring, sier fungerende styreleder, Einar Chr. Erlingsen og tilføyer at arbeidet med å få en ny styreleder på plass raskest mulig har høyeste prioritet.

Billedtekst:

FUNGERENDE STYRELEDER: Einar Chr. Erlingsen er ansvarlig for PR og mediekontakt i SNOS og fungerer inntil videre som styreleder i påvente av at en ny kommer på plass. (Foto: ...

LES HELE ARTIKKELEN