KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: MARS 2012


24.03.12 22:09

Panoramaoversikt fra byggeplassen

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/panorama-morten-boe.jpg
Morten Boe, født i Tønsberg og utvandret til Australia, besøkte nyling Norge og sin familie i Horten.

I den forbindelse kom han innom byggeplassen for kort tid siden, og laget en flott panoramapresentasjon av byggeplassen.


     

 24.03.12 20:26

Det nærmer seg sjøsetting

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/Tordis-odbehr-skipet-mars-2012-001.jpg
Byggingen av skipet går jevnt og trutt fremover. 10. bordgang (meginhuferen) er på plass, det samme er de første spantene og brandene – de fire vakkert utsmykkede avslutningene mot stevnene.

Tidspunkt for sjøsettingen er for lengst fastsatt til ettermiddagen 20. juni – for øvrig samme dag som Kongen og Dronningen besøker Tønsberg.

Parallelt med arbeidet med selve skipet produseres nå også de 36 årene (30 roere + 6 reserveårer) og de 205 dekkstiljene. 

Under forberedelsene til arbeidet med brandene oppdaget skipsbyggerne noe interessant da de studerte originalskipet på Bygdøy. Brandene på originalskipet er nemlig også reproduksjoner, ettersom originalene var i for dårlig forfatning til å kunne utstilles.

Ved å studere disse i magasinet, samt de gamle foto glassplatene fra utgravingen har våre folk konstatert at treskjærerne til dels lot fantasien løpe av med seg da de laget sine kopier for rundt 100 ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 24.03.12 20:24

Besøk av små ”gråbrødre”

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/Tordis-odbehr-sma-grabrodre-001.jpg
Med det fantastiske marsværet vi opplever for tiden øker også besøket av barn fra skoler og barnehager. Forleden dukket Tønsbergs små ”gråbrødre” opp.

Det er hva de kaller seg, barna i barnehagen i Gråbrødregaten. For anledningen hadde de utstyrt seg med flotte munkekutter og kapper. 

På ”Vikingodden” ble de tatt godt i mot av vår dyktige guide Ragnar Wergeland, som hadde masse spennende å fortelle om Osebergskipet spesielt og vikingtid generelt. Ved hjelp av en modell av skipet kunne han til og med forklare den særdeles lydhøre forsamlingen hvordan sjøsettingen skal foregå den 20. juni.

Nytt Osebergskips styreleder Einar Chr. Erlingsen er for øvrig også leder for en annen gruppe gråbrødre: en uformell sammenslutning av godt voksne menn med felles interesse for kultur, historie, mat og reiser.

- Godt å se at rekrutteringen er sikret, lyder hans lett lattermilde kommentar.

...
LES HELE ARTIKKELEN


     

 13.03.12 12:29

Vinn-vinn for nytt magasin

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/Harald-Stromnaes-Oseberg-magasin-01.jpg
Så er første utgave av ”OSEBERG. Historisk magasin for Vestfold” på gaten – hvor det selges av brukerne av Kirkens Bymisjon.

Det er blitt en lekker trykksak med variert innhold fra Vestfolds spennende historie. Ettersom Stiftelsen Nytt Osebergskip er utgiver dreier mye av innholdet i første utgave seg naturlig nok om Oseberg, men det er også artikler om den nye gildehallen som er under oppføring i Borre, den spennende historien om Gokstadkopien ”Viking”s pionérferd over Atlanteren i 1893, om Vikingveien i Vestfold og mye annet.

Foruten nytt Osebergskips egne medarbeidere Eivind Luthen, Thomas Finderup og Einar Chr. Erlingsen er det også artikler av bl.a. avdelingsleder Lena Fahre og Freddy Svanberg ved Midgard Historiske senter/Slottsfjellmuseet, Espen Jørgensen (Byavisa Tønsberg) og Trond Barth Andersen. 

Flere utgaver.

Takket være god tilgang på annonser og dugnad fra alle bidragsytere gikk utgivelsen i pluss allerede før et eneste eksemplar ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 01.03.12 10:29

Oseberg er både fortid og fremtid

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/Vikingfrimerker.JPG
20. juli 1976 skjedde den første myklandingen på planeten Mars. Sonden som landet hadde det meget passende navnet ”Viking 1”.

Konvolutten med førstedagsstempel som markerer at menneskeheten dermed hadde tatt et nytt, langt skritt ut i det ukjente viser et lett gjenkjennelig Osebergskip.

Navnet på pionerferden var naturligvis ikke tilfeldig. Vikingenes ry som store oppdagere er kjent over hele verden. At de også oppdaget Amerika 500 år før Columbus er for lengst et anerkjent faktum.

Osebergskipet er både fortid og fremtid. Her forenes eleganse og avansert båtbyggerkunst med vår tids humanisme. Skipet seiler for å knytte bånd mellom mennesker og skape meningsfulle opplevelser.

Det nye skipet trekker til seg vitebegjærlige fra mange nasjoner, noen bidrar med arbeid, andre med pengestøtte. Aldri tidligere har Tønsberg hatt et prosjekt som til de grader får innbyggerne til å trekke sammen.


Billedtekst:
...
LES HELE ARTIKKELEN