KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: DESEMBER 2012


22.12.12 12:25

Saga Oseberg under tak i vinter

- PUBLISERT AV olehf 

Nyheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/oseberg-vinter.jpg
Saga Oseberg er nå tatt opp for vinteren, etter at 4 tonn ballast ble båret i land og masta tatt ned. Hun står nå trygt på land på samme plassen som hun ble bygget.

 
Masta på vei ned, kun ved hjelp av menneskelig kraft og samarbeid. Slik det ble gjort av vikingene. Foto: Holly
Foto: Holly Hollins

Det er laget et provisorisk tak over skipet slik at mannskapet kan jobbe med vinterens vedlikehold samtidig som Saga Oseberg står beskyttet for været.
 
Presenninghuset er i ferd med å bli reist av dugnadsgjengen. Foto: www.tonsberghavn.no

På Vikingodden i Tønsberg fortsetter arbeidet som før. Nå er det "den tredje Gokstadbåten" som bygges. Alle som ønsker å delta i dette spennende og utviklende arbeidet er velkomne hver tirsdag kveld og lørdag formiddag.

LES HELE ARTIKKELEN


     

 11.12.12 20:59

Kulturrådet støtter dokumentasjonen

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/WS_Thomas_ormehodet.jpg
Norsk Kulturråd har vedtatt å støtte utgivelsen av en fagrapport om erfaringene fra rekonstruksjonen av Osebergskipet med 70.000 kroner.

- En riktig gladnyhet, kommenterer styreleder Einar Chr. Erlingsen om bevilgningen fra Norsk Kulturråd. Stiftelsen Nytt Osebergskip legger stor vekt på at de erfaringene som er vunnet gjennom byggingen av ”Saga Oseberg” må dokumenteres for ettertiden, og har allerede engasjert båtbygger Thomas Finderup til å skrive fagrapporten.

Finderup har vært tilknyttet Stiftelsen Nytt Osebergskip gjennom forprosjektet og under hele byggeperioden, og er en av verdens fremste eksperter på bygging av vikingskip. Under byggeprosessen og gjennom nitide studier av originalskipet har han og de øvrige skipsbyggerne gjort en rekke erfaringer omkring datidens byggemetoder, verktøybruk og materialkunnskap. 

- Dette er langt på vei kunnskaper som er gått tapt siden vikingtid, og Thomas, daglig leder Geir Røvik og de øvrige skipsbyggerne har måttet lære seg teknikkene gjennom prøving ...

LES HELE ARTIKKELEN