KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: DESEMBER 2011


15.12.11 16:43

En bit av originalskipet er tilbake i Tønsberg

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/PG-Osebergmodell-01-web.jpg

- Det er modellskipenes svar på ”Mona Lisa”! utbrøt Eivind Luthen begeistret da modellen på bildet ble presentert for pressen. Med den er et stykke av det opprinnelige skipet kommet tilbake til Tønsberg.


Bak den vakre og særdeles vakkert utførte modellen av Norges fremste nasjonalklenodium ligger det en nærmest utrolig historie. I forbindelse med utgravningene i 1904 ble det også funnet et trestykke som man ikke greide å bestemme hvor hadde hørt hjemme på originalskipet.

Rundt 1950 fikk så daværende vaktmester på Norsk Sjøfartsmuseum tillatelse til å lage en modell av trestykket. Ektheten bekreftes av et dokument datert 30. mai 1953 av konservator Thomas Hauge ved museet.

Bare utstilt i USA. Modellen har to ganger tidligere vært utstilt offentlig, begge ganger i USA. Sist var i 1954 under den store nordiske uken som ble arrangert i forbindelse med at SAS åpnet sin nye rute ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 12.12.11 15:39

Rockefeller-familien støtter Osebergskipet

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/Einar-2011-web2.jpg
David Rockefeller Jr. og flere av den amerikanske filantropistens venner har samlet inn ca. 220 000 kroner til nytt Osebergskip!

Tekst: Eivind Luthen


Historien begynte sist vinter, da styreleder Einar Chr. Erlingsen mottok en forespørsel pr. e-post fra norskamerikaneren Sven Huseby i New York:

”Den 30. juni 2011 kommer jeg til Tønsberg med en gruppe venner på seiltur i Skandinavia. Kan vi få guiding på engelsk kl. 13.30?”

- Svaret var positivt, og ettersom det var amerikanere jeg skulle møte ville jeg gjøre litt show ut av det og stilte i fullt vikingutstyr, inklusive drikkehorn og slirekniv, forteller Erlingsen.

Valgte Tønsberg. Presis på klokkeslettet kom en gruppe på rundt 30 amerikanere ruslende fra Tønsbergs gjestehavn, hvor de hadde fått overlevert fem store havseilere samme dag. Erlingsen fikk omsider hilse på Huseby, og ble også introdusert for en kar ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 11.12.11 16:04

Stem på oss!

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/sp1-web.jpg
Våre gode venner i SpareBank1 Nøtterøy Tønsberg deler i disse dager ut inntil 100 000 kroner ekstra til gode formål. Hjelp oss til å vinne en god slump av denne potten!

Det gjør du enkelt ved å gå inn på www.facebook.com/SpareBank1Notteroy/Tonsberg og avgi din stemme til Stiftelsen Nytt Osebergskip. La gjerne oppfordringen gå videre til dine egne venner på facebook, eller gjennom andre kanaler. Vi trenger all støtte vi kan få – og håper du vil bidra på denne måten.