KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


13.05.14 11:27

Jay Haavik er tilbake

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter 

../innovaeditor/assets/ECE-Jay Haavik 01.jpg
Vår gode venn og mestertreskjærer Jay Haavik kom fra Seattle til Tønsberg i slutten av april for å arbeide med utsmykningene på kopien av osebergvognen.

Jay var med helt fra starten under byggingen av ”Saga Oseberg”, da han bidro til å lære våre lokale treskjærere opp til nødvendig presisjonsnivå. Han er utdannet som treskjærer bl.a. på Vikingskipshuset i Oslo, og regnes som en av de aller dyktigste i sitt fag i verden.

Dette er niende gang han er i Tønsberg. De fleste gangene etter det første besøket har han kommet som frivillig medhjelper. Så også denne gang.

- Jeg greier ikke å holde meg unna. Tønsberg og det aktive vikingmiljøet trekker meg som en magnet, sier han. Han er svært godt fornøyd med at stevnutskjæringene på ”Saga Oseberg” nå er rengjort for tjære og erstattet med linolje.

- Nå glitrer hun som det smykket hun er. Jeg kan ikke fatte at vi ikke gjorde dette med én gang. Men å bygge vikingskip er mye upløyd mark, og vi er henvist til å lære under marsjen, sier Jay.

Vi traff ham dagen etter et nytt besøk på Vikingskipshuset for å få med seg også de aller minste detaljene på osebergvognen, hvor han blant annet skal skjære ut de fire ”vikinghodene” som omgir rammen. Å finne de rette emnene har vært en både lang og utfordrende prosess, men nå er man endelig i mål.

Vognen vil etter planen bli ferdig litt utpå sommeren, etter intens innsats både fra båtbyggere og øvrige treskjærere.


Billedtekst:

Fra Seattle til Tønsberg: Jay Haavik er tilbake på Vikingodden for niende gang, denne gang for å bidra til treskjæringene på osebergvognen. (Foto: Einar Chr. Erlingsen)     

 KOMMENTARER


[ skrevet av thomas finderup, 08.10.14 23:41 ]

Hej Jay Stevnen blev fra starten smurt med linolie. Det blev smurt mange gange for at undgå tørre revner. Det blev i løbet af 2 år til mange lag, Processen var vellykket da vi undgik tørre revner. Inden søsætningen forsøgte vi at fjerne den overskydende olie men blev ikke færdige. Venlig hilsen Thomas

reply


ditt navn*

din epost adresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
kommentar notat