KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


26.09.13 18:08

Osebergvinen er kommet!

- PUBLISERT AV olehf 

Nyheter 

../innovaeditor/assets/Arkiv/Osebergvinen 001.jpeg
Jan Ove Selboe og Bjørn Lærkerød i Pro Vino importerer gode viner bl. a. fra Riojaområdet i Spania. De syntes det var riktig at Saga Oseberg hadde sin egen vin, og valget falt naturlig på Rioja, mye fordi vikingene etterlot mange spor i Nord-Spania. Vinene her er ofte kalt for Spanias svar på Bordeaux og Burgund. Vinmarkene er preget av regn, lang vår og høst i stedet for den lange, brennende sommeren som rår lenger sør. Dette gir myke og runde, middels fyldige viner.

Saga Oseberg knyttes til kvalitet og tyngde - og valget av vintype må naturligvis stå i sammenheng med skipets image. Pro Vino har alliert seg med vinhuset Ugarte som regnes som en av eldste og dyktigste produsentene i Riojadistriktet.
Ugarte har høstet priser både for sine produkter og for vingården som bl.a. huser et vinhotell.

Den anerkjente kunsteren Jarle Rossland har laget etiketten til Osebergvinen. Det er samme motiv som det såkalte "Fadderbildet" som man får dersom man støtter Saga Oseberg med kr. 12.000.

Osebergvinen er et fatlagret vin preget av krydder, vanilje og tørket frukt. Den er ypperlig til lam og annet kjøtt. Den kan gjerne drikkes i host, men kan med fordel også lagres noen år.

En del av fortjenesten på salget går til Saga Oseberg.

 

 

Fornøyd vintester: Styremedlem Eivind Luthen med en flaske av Osebergvinen fra Pro Vino, som ble introdusert på Vinmonopolet nå i september. (Foto: Espen Jørgensen)


     

 ditt navn*

din epost adresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
kommentar notat