KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


23.07.13 00:25

Vi er i gang med Osebergvognen

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter 

../innovaeditor/assets/admin/BHL-Osebergvogna 01.jpg
Etter grundige studier av originalen på Vikingskipshuset er våre håndverkere nå i gang med å bygge en arkeologisk kopi av Osebergvognen. 

Med unntak av selve skiper er vognen det mest spektakulære objektet fra Osebergfunnet. En kopi er derfor et viktig delmål på veien mot vår visjon om et formidlingssenter basert på kopier av skip og gjenstander fra de rike vikingtidsfunnene i Vestfold.

De siste ukene har våre håndverkere med daglig leder Geir Røvik i spissen undersøkt originalen på Vikingskipsmuseet og fått kyndig veileding av Vikingskipshusets treskjærermester Bjarte Aarseth. Aarseth har selv laget en kopi av vognen. Denne ble tidligere i år utstilt på Historisk Museum i Oslo.

Arbeidet med vår egen vogn er i gang, og over ferien vil publikum kunne følge fremdriften på Vikingodden i Tønsberg. Vognen er meget avansert for sin tid. I motsetning til hva man tidligere trodde er den fullt i stand til å svinge, og kan demonteres for transport, for eksempel med skip. Selve vognkassen er rikt dekorert med treskurd med motiver fra hedensk tid. Fronten antas å gjenspeile historien om Gunnar i ormegården, mens bakkanten bl.a. viser en rekke katter – fruktbarhetsgudinnen Frøyas spesielle dyr.

Arbeidet med kopien er muliggjort takket være sjenerøse bidrag fra Sparebankstiftelsen DNB, Eckbos Legater og Finn Wilhelmsen. Vi takker hjerteligst for støtten!

Billedtekst:

Nå er arbeidet med vår egen kopi i gang. Denne kopien er laget av treskjærermester Bjarte Aarseth på Vikingskipshuset. (Foto: Bjørn Harald Lian)     

 ditt navn*

din epost adresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
kommentar notat