KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


21.01.13 19:29

”Whiskypenger” til Osebergstiftelsen

- PUBLISERT AV olehf 

Nyheter 

../innovaeditor/assets/admin/ACS-Oseberg-whisky001-web.jpg

En strålende fornøyd styreleder Einar Chr. Erlingsen kunne nylig notere en ny sponsor til vikingmiljøet i Tønsberg: den skotske veldedighetsstiftelsen The Robertson Trust har gitt 90.000 kroner!


The Robertson Trust eier whiskygiganten Edrington, som produserer kjente merker som The Famous Grouse, Cutty Sark og Highland Park. Sistnevnte destilleri ligger på Orknøyene, med sterke historiske bånd til Norge.


The Robertson Trust gir årlig store beløp til veldedige og kulturelle formål, men bidraget til Oseberg er første gang de gir penger utenfor Skottland. Kontakten ble først opprettet under Tunsberg Whiskylaugs første whiskyfestival i 2011. Etter den tid har det vært kontakt mellom partene, blant annet har Erlingsen og styremedlem Eivind Luthen besøkt Highland Park for å fortelle mer om det som foregår i Tønsberg.


- Som privat stiftelse er vi helt avhengige av pengegaver, så bidraget fra Skottland er særdeles kjærkomment, sier Erlingsen.


Penger avler penger

Ikke nok med det: under et nylig besøk i Storbritannia kjøpte Eivind Luthen med seg en flaske 35 år gammel Highland Park whisky i en meget eksklusiv eikekasse med Osebergmotiver. Oppfordringen gikk ut: den første som bidro med 50.000 kroner til byggingen av Klåstadskipet ville få flasken som gave.

Det tok ikke mange dagene før også disse pengene var på plass, fra en privatmann i Tønsberg. Dermed kan Stiftelsen Nytt Osebergskip noterte seg for hele 140.000 kroner i ”whiskypenger” til sitt videre arbeid!     

 ditt navn*

din epost adresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
kommentar notat