KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


14.01.13 14:42

Arbeidet med "den tredje Gokstadbåten" går fremover

- PUBLISERT AV olehf 

Nyheter 

../innovaeditor/assets/olehf/IMG_1414[1].JPG
Samtidig som det arbeides med å bygge båtnaust til Gokstadbåten, blir det også jobbet på selve båten. Kjøl og stevner er nå klare for å bli klinket sammen og man kan begynne å ane dimensjonene.

Ombord i Gokstadskipet fant man tre småbåter. To av båtene er bygget opp igjen og står utstillt på Bygdøy. Den tredje gokstadbåten (som den kalles) ligger fremdeles i sine enkelte fragmenter i Vikingskipsmuseets magasiner. Det er bygget en tolkning av funnet (Hög, som nå ligger på Vikingodden i Tønsberg sammen med Saga Oseberg) og vår versjon er en videre tolkning av denne.

Benytt anledningen til å besøke byggeplassen og se hvordan en småbåt ble bygget i vikingtiden. Det er også anledning til å delta på byggingen. Hver tirsdag kveld (18-21) og lørdag (11-16) er det dugnad og frivilligdager på byggeplassen. Alle er velkomne og det er ikke behov for noen forkunnskaper.

Vedlikehold på Saga Oseberg


Samtidig med byggingen av Gokstadbåten arbeides det med vedlikeholdet av Saga Oseberg.

I disse dager tas tiljene (dekksplankene) av. De skrapes, merkes, tjæres og lagres slik at de er klare til sommersesongen.

Treskjæring og bueskyting


Våre treskjærere holder på med flere "Tingeler" (utskjæringene inne i stevnene på Osebergskipet). Har du lyst til å bli med i treskjærergruppa? ta kontakt!

Vi arbeider også med å bygge opp en bueskytergruppe som blant annet skal trene seg selv i langbueskyting. De vil også bli sentrale i kommende eventer og arrangement rundt saga Oseberg. Er du interessert er det bare å ta kontakt.

Bilder:

Øverst: Båtbygger Jan sammen med kjøl og stevner til Gokstadbåten. Foto: Geir Røvik

Under: Silje og Elias som arbeider med å skrape og merke tiljene.  Foto: Geir RøvikUnder: Treskjærer Sverre skjærer på nok en "Tingel".  Foto: Geir Røvik


Under: Bueskyttermester Rikke instruerer en ivrig læregutt i bueskytingens hemligheter.  Foto: Geir Røvik     

 ditt navn*

din epost adresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
kommentar notat