KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


02.01.13 12:11

”Saga Oseberg” på BBC Scotland

- PUBLISERT AV olehf 

Nyheter 

../innovaeditor/assets/admin/TO-Ragnar 001.jpg

Tønsbergs nye flaggskip spiller en viktig rolle i en TV-dokumentar som ble vist på BBC Scotland den 14. desember. Det samme gjør en rekke av våre båtbyggere.
 
Programleder dr. Jon Henderson forteller i det timelange programmet om ”The last battle of the Vikings” om slaget ved Largs i 1263, da kong Håkon Håkonsson oppsøkte den skotske vestkysten med en flåte på 120 langskip for å gjenopprette den norske kontrollen over Hebridene. Slaget mot skottene fant sted ved Largs og endte i uavgjort.
 
Likevel representerer slaget begynnelsen på slutten for det norske herredømmet over Hebridene. Samme vinter døde kong Håkon i Kirkwall på Orknøyene, og sønnen Magnus Lagabøter hadde andre og nærmere problemer å håndtere.
 
Dr. Henderson går i programmet inn på vikingenes lange historie i Skottland, og forteller om skipene som var selve forutsetningen for vikingtiden. Våren 2012 besøkte TV-teamet fra BBC Scotland Tønsberg. Resultatet ble et flott innslag i programmet fra byggingen av ”Saga Oseberg”. I innslaget ser vi en rekke av våre båtbyggere, blant andre Ole Magnus Svanevik, Jan Knutsen, Geir Røvik, Geir Dalene og Thomas Finderup. Frivillig guide Ragnar Wergeland gjør en flott jobb med å forklare de skotske TV-seerne om byggingen av ”Saga Oseberg”.
 
Mer informasjon på: http://www.bbc.co.uk/programmes/b01p9fwg

 TV-guide: Ragnar Wergeland forteller et skotsk TV-publikum om byggingen av ”Saga Oseberg” i det timelange programmet som ble sendt på BBC Scotland like før jul. (Foto: Tordis Ødbehr)     

 ditt navn*

din epost adresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
kommentar notat