KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


11.12.12 20:59

Kulturrådet støtter dokumentasjonen

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter 

../innovaeditor/assets/admin/WS_Thomas_ormehodet.jpg
Norsk Kulturråd har vedtatt å støtte utgivelsen av en fagrapport om erfaringene fra rekonstruksjonen av Osebergskipet med 70.000 kroner.

- En riktig gladnyhet, kommenterer styreleder Einar Chr. Erlingsen om bevilgningen fra Norsk Kulturråd. Stiftelsen Nytt Osebergskip legger stor vekt på at de erfaringene som er vunnet gjennom byggingen av ”Saga Oseberg” må dokumenteres for ettertiden, og har allerede engasjert båtbygger Thomas Finderup til å skrive fagrapporten.

Finderup har vært tilknyttet Stiftelsen Nytt Osebergskip gjennom forprosjektet og under hele byggeperioden, og er en av verdens fremste eksperter på bygging av vikingskip. Under byggeprosessen og gjennom nitide studier av originalskipet har han og de øvrige skipsbyggerne gjort en rekke erfaringer omkring datidens byggemetoder, verktøybruk og materialkunnskap. 

- Dette er langt på vei kunnskaper som er gått tapt siden vikingtid, og Thomas, daglig leder Geir Røvik og de øvrige skipsbyggerne har måttet lære seg teknikkene gjennom prøving og noen ganger feiling, og ved å resonnere seg fram til løsningen på det som ofte så ut som uløselige problemer. Vi har hele tiden ansett det som uhyre viktig at denne nyvunne kunnskapen blir dokumentert på forsvarlig måte. Nå bidrar pengene fra Norsk Kulturråd nettopp til dette, sier Erlingsen.

Thomas Finderup er allerede kommet langt i arbeidet med rapporten, som forventes å være ferdig fra hans side på nyåret. Deretter skal den oversettes fra dansk til norsk og engelsk før den utgis.

Billedtekst:

Penger til dokumentasjon: Thomas Finderup er en av verdens fremste eksperter på bygging av vikingskip. Nå har Stiftelsen Nytt Osebergskip fått 70.000 kroner fra Norsk Kulturråd som bidrag til utgivelse av en fagrapport om erfaringene fra rekonstruksjonen av Osebergskipet. (Foto: Wenche Samnøy)     

 ditt navn*

din epost adresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
kommentar notat