KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


27.11.12 20:02

Osebergskipets julemarked 2012

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter 

../innovaeditor/assets/admin/ECE-Julemarked-web.jpg
Kommende helg (lørdag 1.12 og søndag 2.12 kl. 12-16) inviterer vi til annerledes julemarked på Vikingodden. Også julenissen kommer – sjøveien, naturligvis.

I år kan du gjøre unna ”hele” julehandelen hos oss! Du får kjøpt frimerker med ”Saga Oseberg” som motiv, egne julekort med koselig vikingskipsmotivet laget av Astrid Skaaren-Fystro. Fiskebutikken i Tønsberg selger Oseberg spekelaks (også på julemarkedet) og Vinmonopolene i distriktet får om få dager årets tapping av Osebergakevitten i sine hyller. 

Rotur som gave

Kiosken på Vikingodden har fylt opp hyllene med originale gaver til ”den som har alt” – inklusive en rotur med ”Saga Oseberg”. Mange av gjenstandene på markedet er håndlaget lokalt. Nytt av året er for eksempel villhonning fra bier med tilhold ved Borrehaugene.

Mange andre utstillere vil også være til stede, blant annet våre venner i Kristinaforeningen. Steinar Høiback selger sin nye bok, sauebonden Preben Fossaas tilbyr preparerte saueskinn, det blir arrangert leker og underholdning for barn. Og så blir det servert elgsuppe fra bål!

Nissen kommer!

Selvfølgelig kommer også julenissen, eller Osebergnissen, som han heter i år. Han kommer roende inn til byen med ”Saga Oseberg”, i selskap med 20 smånisser og fullt vikingmannskap. Beregnet ankomst Vikingodden er lørdag ca. kl. 15:30. Der blir nissen med følge tatt imot med sang, fremført av Tønsbergkoret.

Dette blir starten på årets nissetog, som går fra Vikingodden opp til vårt nye, flotte torv og tenning av juletreet.  Denne delen av arrangementet skjer i samarbeid med Tønsberg Sentrum.Billedtekst:

Annerledes julemarked: Kom til Vikingodden lørdag og søndag. Der vil du finne annerledes julegaver og oppleve leker og moro. (Bildet er fra vårt julemarked i 2010. Foto: Einar Chr. Erlingsen)


     

 KOMMENTARER


[ skrevet av Maria Magdalena Holth, 29.11.12 12:57 ]

Den nye Tønsberg kjolen blir også å se på lørdag. Den har tre broderte motiver fra dagens Tønsberg og tre gamle. Selvfølgelig er Oseberg skipet en av dem.

reply


[ skrevet av Vigdis Kittang Ramstad, 04.12.12 17:02 ]

Osebergvennenes julegåteløp ble vunnet av: Kari Schei (lørdag), Randi Nørstebø(søndag). Gratulerer.

reply


ditt navn*

din epost adresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
kommentar notat