KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


16.08.12 11:20

Møte mellom tre maritime ikoner

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter 

../innovaeditor/assets/admin/maritime-ikoner.jpg
Onsdag 15.8 ble nok en fantastisk dag i Tønsberg havn. Da møttes tre av Norges fremste maritime ikoner.

Dagen startet med at ”Saga Oseberg” tauet en kopi av Thor Heyerdahls Kon-Tiki flåte inn til Vikingodden, hvor publikum fikk gå om bord i begge fartøyer. Hundrevis av mennesker benyttet den sjeldne anledningen. Flåten var i Tønsberg i forbindelse med promoteringen av den nye Kon-Tiki filmen som har kinopremiere den 24. august.Publikum fikk også være med på en spørrekonkurranse, arrangert i fellesskap av SF Kino, Flybåten og Stiftelsen Nytt Osebergskip. Premien var 50 premierebilletter til filmen, samt 20 billetter for reise tur/retur Tønsberg – Engelsviken med Flybåten.

DS ”Kysten”s ankomst
Arrangementet ble avsluttet samtidig med at en annen av Tønsbergs stolte maritime ikonr, DS ”Kysten” ankom etter ni år i eksil ved Bredalsholmen verft. Mye arbeid gjenstår imidlertid før ”Kysten” kan settes i drift igjen, så nå begynner en omfattende dugnadsinnsats. Uansett, det var stort å se det kjente og kjære skipet tilbake på sin plass ved Honnørbrygga.

Celebre gjester

Dagen var imidlertid ikke slutt med det. Kl. 18 la ”Saga Oseberg” ut på øvingstokt. I tillegg til den faste bemanningen fra Oseberg Båtlag var det invitert en gruppe celebre gjester med: fylkesordfører Per-Eivind Johansen med gjester fra Litauen, inklusive borgermesteren i Kaunas og landets ambassadør til Norge. Ekstra gledelig var det også å se Tønsbergs ordfører Petter Berg gjøre en innsats ved årene etter sitt langvarige sykefravær.


Alle foto Jørgen Kirsebom


     

 ditt navn*

din epost adresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
kommentar notat