KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


31.07.12 17:30

”Saga Oseberg” på vannet igjen

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter 

../innovaeditor/assets/admin/TO-Kranloft-001.jpg
Lørdag 21. juli ble ”Saga Oseberg” sjøsatt på nytt, etter å ha stått på land i noen uker i forbindelse med etterarbeid. Nå skal skipet ikke på land igjen før til høsten.

Også denne gangen var mange skuelystne møtt fram til sjøsettingen, og kvitterte med applaus da skipet igjen hadde vann under kjølen. I motsetning til sjøsettingen den 20. juni foregikk operasjonen denne gang ved hjelp av en enorm løftekran.

Med et mannskap på rundt ti frivillige foretok ”Saga Oseberg” deretter en æresrunde før hun ble fortøyd på nordsiden av Vikingodden. Neste større operasjon blir å få rorspant og ror på plass. Kommende uke begynner også riggingen for fullt. Masten forventes å være på plass innen utgangen av juli. 

På selve byggeplassen er det også aktivitet i sommer, blant annet er to treskjærere daglig i sving med utskjæringene på to av bærestolpene til gildehallen i Borre. Og kiosken er som vanlig åpen hver dag i tiden 11 – 17.

Billedtekster:

Stort løft (over): ”Saga Oseberg” blir liten i forhold til dimensjonene på krana som løftet henne på sjøen. (Foto: Tordis Ødbehr)


Tønsbergs stolthet: Osebergskipet seiler majestetisk foran Tønsberg brygge. (Foto: Jørgen Kirsebom)


Første rotur: Et mannskap bestående av rundt 10 frivillige tok ”Saga Oseberg” ut på den første lille æresrunden etter sjøsetting nr. 2. (Foto: Geir Røvik)


     

 ditt navn*

din epost adresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
kommentar notat