KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


14.06.12 14:27

Spanias ambassadør på Osebergbesøk

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt 

../innovaeditor/assets/admin/EJ_Spanias-ambassador-01.jpg
Onsdag 13. juni fikk vi celebert besøk – av Spanias ambassadør Santiago Salas i følge med forsvarsattache, konsul og to representanter fra det spanske turistkontoret.

Ambassadøren ønsket en orientering om det nye Osebergskipet, og en velkomstkomité ledet av Einar Chr. Erlingsen og Eivind Luthen hadde i all hast laget et program for besøket. Foruten de to nevnte ble gjestene tatt i mot av Tønsbergs p.t. ordfører Anne-Lise Skarstad, Spanias lokale konsul Tor Melsom, Arne Solhaug fra kommunens kulturavdeling og Anna Evelyn Lindhjem fra Kristinaforeningen.

Byggeplassen flagget spansk for anledningen. Daglig leder Geir Røvik orienterte gjestene om skipet, og lot dem til stor begeistring også ta en tur om bord. Etter lunsj fikk gjestene overraskende besøk av en spansktalende pilegrim i full mundur, vår trofaste frivillige Geoffrey fra Columbia. 

Ved Bryggekapellet ble gjestene vist et nyoppsatt skilt som viser at pilegrimsleden mellom Trondheim og Santiago de Compostela i Spania passerer forbi. Derfra gikk ferden til biblioteket i Tønsberg, hvor de fikk en orientering om de arkeologiske minnene fra bl.a. Olavsklosteret i bibliotekets kjeller. Birgitt Gjerpe og en gruppe damer i elegante middelalderkostymer bidro til å skjerpe tidskoloritten for gjestene, og viste bl.a. fram draktene fra skuespillet ”Kristina av Tunsberg” som for tiden er utstilt i biblioteket.

Billedtekst:

Spansk besøk: Osebergmedarbeider Eivind Luthen (også leder av pilegrimsselskapet St. Jacob) og Spanias ambassadør Santiago Salas om bord i det nye skipet. (Foto: Espen Jørgensen)     

 ditt navn*

din epost adresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
kommentar notat