KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Begivenheter

11.04.12 15:00

Kongelig besøk til sjøsettingen

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Begivenheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/Kongelige-Marintek-04.jpg
Så er det offisielt: både Kong Harald og Dronning Sonja vil være til stede når det nye Osebergskipet sjøsettes om ettermiddagen 20. juni.

Kongeparet er på offisielt besøk i Vestfold i dagene 19. – 21. juni. De ankommer Tønsberg om bord i kongeskipet ”Norge” en times tid før sjøsettingen. Så spaserer de kongelige med følge langs bryggene. De tar et kort opphold i Kirkens Bymisjons bryggekapell før de ankommer Osebergskipet for å være til stede under sjøsettingen. 

- Dette er bare helt fantastisk! sier styreleder Einar Chr. Erlingsen i Stiftelsen Nytt Osebergskip, som gleder seg til å ønske de kongelige velkommen. Stiftelsen har arbeidet med å få til et besøk av de kongelige siden før byggingen startet i 2010.

- At de nå virkelig kommer ser vi som en stor ære for Tønsberg by, og samtidig en anerkjennelse av det arbeidet som gjøres med ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 09.09.11 12:03

Vestfold Ungdomsstrykeorkester (VUSO) spiller for nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Begivenheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/Arkiv/konsert/vusoorkester.jpg
Vestfold Ungdomsstrykeorkester (VUSO) ble stiftet i 1989 og er et orkester for unge, viderekomne strykere fra hele fylket.

Flere av VUSO\\'s tidligere medlemmer studerer nå musikk i inn- og utland. Noen er i dag profesjonelle musikere.

Orkesteret består for tiden av 25 musikere i alderen 12-19 år.

Orkesterets dirigent er David Foster-Pilkington som også er kunsterisk koordinator for støttekonserten.LES HELE ARTIKKELEN


     

 09.09.11 10:33

Mhoo spiller for nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Begivenheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/Arkiv/konsert/stottekonsert-010-700px.jpg
Mhoo started med Miriam og Oda som "duo Mhoo" i 2007. I 2009 ble Håvard og Yngvild med og da ble det nye Mhoo til.

I februar 2009 lagde de deres først sang som het Mary Jane, og meldte seg på til UKM. De vat UKM og det ene ledet til det andre.

I 2010 fikk Mhoo terningkast 6 for konserten sin av Dagbladet.

De hare nå spilt over 200 konserter. De hare varmint pop for Unni Wilhelmsen, Ila Auto, Jim Stärk, First aid kit, Jethro Tull, Lissie og Jeff Beck. De har spilt på festivaler, brylluper, båter, tog og på gatene. De har også hatt konsert på Ishavsskuta Berntine.

Mhoo elsker å spille musikk og det syntes.

Den 13. mai 2011 slap de sit debutalbum "Talking in the Streets", utgitt av verdens største plateselskap - ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 09.09.11 08:00

Geirr Johnson synger for nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Begivenheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/Arkiv/konsert/geirr-johnson.jpg
Vi er stolte av at Geirr Johnson skal synge "Drømmer veves" under støttekonserten i Oseberg kulturhus.

Geirr Johnson har snart 30 års erfaring som frigruppeskuespiller med blant annet Thesbiteateret i Tønsberg, og har samarbeidet med Odd Børretzen, Lars Martin Myhre med flere. For Vestfoldfestspillene har han hatt flere prosjekter, blant annet bestillingsverket "Hvem fff er Svend Foyn", der han forsket i Dario Fo\'s form med Carlos Barsotti som mentor og veileder. De senere årene derimot, har Geirr Johnson beveget seg mer i retning av å kombinere bilder, lyd og poesi. Musikk, ord og egen produksjon har blitt mer framtredende, og oppleves "som å komme hjem". I tillegg er han en erfaren psykodramaterapeut, veileder og kursholder med fokus på kreativitet og det skapende.

Geirr Johnsons seneste prosjekt, "Surplus Reality", består av en rekke til dels surrealistiske lydskulpturer skapt i kryssningsområdet mellom bilde, lyd og poesi. Stikker ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 08.09.11 13:10

Marius Roth Christensen synger for nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Begivenheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/Arkiv/konsert/marius-roth-christensen-foto-jan-lindh.jpg
Marius Roth Trønnes-Christensen (født 25. januar 1972), ofte bare kalt Marius Roth, er en norsk musiker fra Tønsberg. Han ble kjent som gitarist og vokalist i rockebandet Seigmen på 1990-tallet og siden som klassisk sanger (tenor).

Marius Roth har gjennomført utdanning både ved Østlandets Musikkonservatorium og Statens Operahøyskole, og har hatt roller i oppsetninger som Jesus Christ Superstar i Grimstad i 2001 og 2002 og Den glade enke i Sandefjord i 2000, samt flere mindre roller i oppsetninger ved Den Norske Opera. Våren 2006 debuterte han som solist ved Den Norske Opera som Tamino i Tryllefløyten.

Marius Roth har de siste årene konsentrert seg om operakarrieren og har vært fast i Den Norske Operas kor. Han er nå frilanssanger med oppdrag i ulike konserter og forestillinger, blant annet i kirkemusikalske sammenhenger.

Vi er veldig stolte og takknemlig for av Marius synger for nytt Osebergskip.
...
LES HELE ARTIKKELEN


     

 08.09.11 12:47

Roger Vigulf spiller for nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Begivenheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/Arkiv/konsert/roger-vigulf-01.jpg
Vi er veldig stolte av at Roger Vigulf også opptrer for nytt Osebergskip den 10. september i Oseberg kulturhus.

Roger Vigulf er profesjonell frilans klarinettist på heltid. Utdannelse fra Norges Musikkhøyskole hos Richard Kjelstrup og viderestudier hos Lee Morgan i København etter Reisestipend fra Fond For Utøvende Kunstnere i 1995. Roger Vigulf har turnèrt store deler av verden, solistengasjement med en rekke orkestre og har utgitt CD sammen med Det Litauske Kammerorkester under ledelse av Robertas Servenikas. I tillegg har han gitt ut 1 CD som solist(Profiles MTG No.42321) og 1 Cd som komponist(Mythologie - Vigulf Musicproduction 2IN) i tillegg til medvirkning på et titalls CD innspillinger i inn og utland.

Hans mangeårige virke i det Litauiske musikkliv, bidro bl.a. til at Vigulf fikk invitasjon til Gallamiddag på Det Norske Slott i forbindelse med Statsbesøket av den Litauiske presidenten Dalia Grybauskaité den 5.4.2011. I Juli ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 08.09.11 11:18

Sjøbodkoret synger for nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Begivenheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/Arkiv/konsert/sjobodkoret.jpg
Den 10. september deltar også Sjøbodkoret i støttekonserten for nytt Osebergskip.

Siden fødselen i september 1991 har Sjøbodkoret hatt mange store egenproduserte konserter og forestillinger. Koret består av omtrent 50 sangere.

Olav Næss er Sjøbodkorets tredje dirigent siden koret ble startet i september 1991. Han kom til Sjøbodkoret i februar 1997, og dermed nærmer det seg raskt 10 års jubileum for Olav som dirigent for koret. Tidligere dirigenter har vært Lars Bremnes og Ivar Hanssen-Bauer.

Olav Næss er utdannet sanger og sangpedagog og hans omfattende bakgrunn omfatter Musikkfagskole og Musikkhøgskolen i Oslo samt Mozarteum - høyskole for utøvende kunst i Salzburg med operaregi og sangdiplom. Olav har holdt konserter i inn- og utland, samt dirigert en rekke kor.

Som musikk- og teaterlærer ved folke-høgskole og som frilans regissør har han vært ansvarlig for opera-, musikal- og teateroppsetninger. Olavs hverdagslige base er som ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 08.09.11 08:00

Erling Dittmann forteller for nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Begivenheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/Arkiv/konsert/erling-dittmann.jpg
Erling Dittmann har et stort talent som visedikter og som "skriver" generelt og har bak seg en rekke bokutgivelser som angår Tønsbergs historie. Denne kan han nærmest utenat og han har et talent for å formidle den.

Erling har også hatt regi og ledelse av Tønsbergprogrammer på scene.

I 2007 ble Erling Dittmann tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull.

Erling Dittmann skal lese dikt under støttekonserten for nytt Osebergskip.
     

 07.09.11 11:50

Martine Biong spiller for nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Begivenheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/martine-biong-Foto-Anita Myklebust-Stovne.jpg
Martine er en dyktig sanger og har en bred og allsidig musikk bakgrunn, fra nordisk viselinje i Sverige til workshop i Skottland og bruker rideterapi som musikalsk kobling mellom hest og menneske. Martine er født 1975 og bor i Tønsberg
 
Martine trener hver dag med vakre Snøragg, som er hennes beste følgesvenn i livet. Martine er ofte å se på hesteryggen og treningsklær ute i landskapet, eller i nydelige middelalder drakter på offisielle oppvisninger.
 
Martine Biong arbeider med gamle tekster,myter og keltiske historiebilder i musikken hun skriver og fremfører selv.

Hun er nyskapende og greier å kople rideterapi, musikk og natur omgivelser på en raffinert og spennende måte, der hun viser en musikalsk bredde innen flere musikkuttrykk og sjanger.

Martine reiser mye for å lære andres musikk kultur og historie å kjenne, der Irlands ville natur ligger veldig nær hennes keltiske inspirasjoner ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 06.09.11 10:00

Elfi Sverdrup synger for nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Begivenheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/Arkiv/konsert/Elfi-Sverdrup-web.jpg
Elfi Sverdrup arbeider mest med kveding, catajaksang, strupesang og særegne stemmeuttrykk hvor hun improviserer over disse teknikkene. På konserten "Nytt Osebergskip" kommer hun til å ta publikum med på en stemmereise over flere hav og kontinenter.

Elfi har gått i lære hos noen av de beste kvedere, joikere og strupesangere. Hun jobber for tiden i prosjektet "Musikk for døve ører" sammen med bl.a. komponist Synne Skouen, koreograf Sølvi Edvardsen, lydkunstner Jana Winderen og fotograf Janne Hoem.

Har arbeidet to år ved Ole Bull Akademiet. Har holdt kurs i kveding og stemmebruk siden 1980-tallet, bl.a. på Musikkhøyskolen i Göteborg, Høyskolen i Vestfold, Nordiska Visskolan (Kungälv) og festivaler. Sangelever siden 1996.

Jobber mye med tradisjonsstoff fra Vestfold.

Elfi Sverdrup har hatt utallige solokonserter og opptredener i Norge og utlandet opp gjennom tidene.

Synger i den eksperimentelle trioen AKKU (fra 1996), ...

LES HELE ARTIKKELEN